Ruski senator objasnio koje su slabosti Lukašenka

© AP Photo / Sergei GritsPristalice opozicije na protestu u Minsku
Pristalice opozicije na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slaba informaciona politika u Belorusiji može biti razlog zbog koga će predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko izgubiti od opozicije, rekao je ruski senator Aleksej Puškov.

Ruski senator naglašava važnost te vrste aktivnosti, pogotovo u vreme nacionalnih kriza, jer se danas upravo u sferi informacija vode „glavne bitke“.

„Čim se izgubi bitka na informacionom polju, za tim neizbežno i neminovno sledi gubitak na političkom polju i smena vlasti“, napisao je ruski senator na Telegramu.

Puškov ističe da nije moguće da politika bude visokog kvaliteta ako su informacije niskog kvaliteta.

„Primitivizam u podršci vlasti pomnožen izbegavanjem osetljivih tema koje zabrinjavaju društvo je pravi recept za gubitak od opozicije na informacionom polju“, rekao je Puškov.

On je pretpostavio da će to Lukašenku učiniti lošu uslugu.

Ranije je Puškov izjavio da će Belorusija kao država stradati ako u zemlji ponove izbore. Prema njegovim rečima, najbliži susedi Belorusije – Litvanija, Letonija, Poljska i Ukrajina zahtevaju da se održe novi izbori.

Od 9. avgusta širom Belorusije održavaju se protesti zbog nezadovoljstva rezultatima predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko.

Pročitajte još:

Iz minuta u minut: Miting i kontramiting u Belorusiji protekli bez incidenata /video, foto/

Porošenko potpisao pakt sa đavolom: Ukrajinom vladaju strani agenti

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala