Rasečene usne, izbijen zub: Beloruski policajci se požalili na povrede tokom protesta

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaPolicija na protestima u Minsku
Policija na protestima u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pripadnici beloruskih policijskih i specijalnih snaga ispričali su kako su zadobili povrede tokom nedozvoljenih protesta širom zemlje. Video je objavljen na Jutjub kanalu MUP-a Belorusije.

Pripadnik regionalne Uprave unutrašnjih poslova u Minsku istakao je da je završio u bolnici nakon što je tokom jednog od nedozvoljenih protesta na policiju izvršen napad.

„Neki građani su nas napali. Prilikom hapšenja sam uganuo nogu, nakon čega su me prevezli u bolnicu, operisali. Posle sam saznao da imam prelom gležnja na tri mesta“, objašnjava policajac.

On se našalio da u nozi sada ima toliko metala, da verovatno ne bi prošao kroz detektor metala na nekom događaju.

Pripadnik specijalnih snaga je ispričao da ga je tokom protesta u lice pogodila staklena flaša dok se nalazio iza lanca koji su formirali demonstranti.

„Pomutila mi se svest, nageo sam se napred, pao na kolena i shvatio da mi jako teče krv“, rekao je specijalac. Njemu su nakon toga lekari pritekli u pomoć i ustanovili da mu je flaša izbila jedan i oštetila drugi zub, kao i da su mu rasečene obe usne.

Od 9. avgusta širom Belorusije održavaju se protesti zbog nezadovoljstva rezultatima predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko.

Pročitajte još:

Lukašenko: Neću ni mrtav dati Belorusiju

Putin i Lukašenko spremni da zajedno reaguju na pretnje koje dolaze spolja

Makron: EU da nastavi da podržava mirne proteste u Belorusiji

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala