Održan protest ispred ambasade Belorusije u Moskvi

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaProtest ispred ambasade Belorusije u Moskvi
Protest ispred ambasade Belorusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Još jedna protestna akcija protiv rezultata predsedničkih izbora u Belorusiji održana je ispred zgrade ambasade Belorusije u Moskvi. Protest je prošeo bez incidenata, javio je dopisnik Sputnjika.

Ljudi su počeli da se okupljaji još ujutro, a do 20.30 po moskovskom vremenu (19.30 po srednjoevropskom) okupilo se oko 150-170 ljudi. Stojeći jedan pored drugog, demonstranti su ponovo formirali lanac.

​Pripadnici policije koji su dežurali kod ambasade nisu dozvoljavali prolaznicima da se dugo zadržavaju ispred ambasade.  

Oko 21 čas demonstranti su počeli da se razilaze.

Devojka sa plakatom ispred ambasade Belorusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Protest ispred beloruske ambasade u Moskvi, jedna osoba uhapšena

Talas protesta zahvatio je Belorusiju nakon predsedničkih izbora održanih 9. avgusta. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je sa 80,08 odsto osvojenih glasova pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Na drugom mestu je kandidat Svetlana Tihanovska.

Uveče istog dana, građani nezadovoljni organizacijom i rezultatima glasanja izašli su na ulice. Tokom protesta privedeno je oko sedam hiljada demonstranata, a hospitalizovano nekoliko stotina ljudi, među kojima i pripadnici policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala