Mitropolija crnogorsko-primorska: Bezobzirnim napadom na crkvu NKT dokrajčio ostatke svog ugleda

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorska Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako je ovo telo, sada već izvesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se poslednjih sedmica odvijaju, onda adresa nisu institucije Srpske Pravoslavne Crkve, navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

Povodom ocena Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da okupljanja u organizaciji SPC ugrožavaju javno zdravlje i predstavljaju najveći rizik po ponovnu eskalaciju infekcije, kao i da Crkva snosi direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u njoj, reagovali su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Saopštenje Mitropolije crnogorsko-primorske prenosimo u celini.

„Svojim današnjim neopravdanim i bezobzirnim napadom na Crkvu, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je dokrajčilo i posljednje ostatke svog ugleda.

Mitropolija crnogorsko-primorska, kao i ostale pravoslavne eparhije u Crnoj Gori su svoje, inače mnogobrojne aktivnosti (kako po raznovrsnosti, tako i po broju ljudi koje okupljaju), svele ispod svakog minimuma.

Ako je ovo tijelo, sada već izvjesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se posljednjih sedmica odvijaju, kao odbljesak i svojevrstan nastavak litija za odbranu svetinja od onih koji hoće da konačno unište Crnu Goru diskriminatornim i sramnim zakonom o slobodi vjeroispovijesti, onda adresa nijesu institucije Srpske Pravoslavne Crkve.

Dame i gospodo, potpisnici posljednjeg beskrupuloznog i bespotrebnog ataka na Crkvu Božiju, otpor prema bezakonju koje vi zdušno podržavate organizuje sam narod. Ova tvrdnja nije nikakav demagoški populizam – nego puna istina. Kad je Crkva bila organizator to se uvijek javno objavilo, a moglo se zaključiti i po nezakonitom postupanju Uprave policije i Tužilaštva, koji su, vrlo revnosno (gdje bi nam bio kraj da su u svemu tako prilježni), procesuirali sveštenike i članove crkvenih odbora, koji su se pojavljivali kao organizatori litija i molebana, privodeći ih, hapseći ih, pritvarajući ih i optužujući ih za koješta.

Dakle, kad crkvena tijela nešto organizuju – to je poznato čitavoj javnosti. S obzirom da ovdje to nije slučaj, možemo samo reći da ste obmanuli javnost izrekavši tu neistinu.“, zaključuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala