Amerika demantuje bombardovanje sirijske vojske: Pucali smo u samoodbrani

© US Air ForceAvioni američkih vazduhoplovnih snaga
Avioni američkih vazduhoplovnih snaga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama nije granatirala položaje sirijske vojske, saopštila je komanda i dodala da su vojne koalicije u samoodbrani uzvratile vatrom.

Prema podacima komande, u ponedeljak oko 9.20 po moskovskom vremenu (8.20 po srednjoevropskom), vojnici koalicije su zajedno sa militantima Sirijskih demokratskih snaga obavljali „rutinsku patrolu“ u okviru borbe protiv terorističke organizacije DAEŠ. U području naselja Tal el Zahab došli su do kontrolnog punkta koji su zauzele „snage koje podržavaju sirijski režim“.

„Nakon što je patrola dobila dozvolu od snaga koje podržavaju režim da bezbedno prođe, na nju su vatru otvorila lica koja su se nalazila u blizini kontrolnog punkta. Pripadnici koalicije su u samoodbrani uzvratili vatrom“, navedeno je u saopštenju.

Komanda dodaje da niko od vojnika koalicije nije povređen, da se patrola vratila u bazu, kao i da se incident trenutno istražuje.

Ranije je Ministarstvo odbrane Sirije saopštilo da su američke vazduhoplovne snage napale sirijske vojnike, nakon što su odbili da propuste koalicionu patrolu u područje koje nije pod njihovom kontrolom, usled čega je jedna osoba poginula, a dve su povređene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala