Smederevci uznemireni: Posle misteriozne crne prašine na građane padaju čelični opiljci

© Foto : Sputnjiku ustupio Nikola KrstićCrni prah padao je na Smederevo u sredu, tokom cele noći.
Crni prah padao je na Smederevo u sredu, tokom cele noći.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle misteriozne prašine koja je prekrila Smederevo i zabrinula stanovnike ovog grada, sada se u ovom gradu pojavila "nova padavina" - čelični opiljci.

" Od sinoć imamo i "novu zanimaciju" u Smederevu, nije više crna prašina, sad su čelični opiljci", kaže za Kolja Krstić, koordinator pokreta "Tvrđava" u Smederevu.

Kako je rekao, tačnih informacija još nema i građani Smedereva nisu dobili nikakva objašnjenja za ono što se dešava proteklih nedelja.

"Nikakve informacije nemamo, inspektor je na odmoru, nije se javio. Sinoć su nam se ponovo javili meštani koji žive u naseljima oko Železare, kažu da na njih pada nešto nalik čeličnim opiljcima. Ovaj snimak od sinoć, napadalo je na kožu za kratko vreme provedeno napolju", objasnio je Krstić.

​Pre samo dve nedelje Smederevci su imali problem sa crnom prašinom koja je preplavila grad.

Utvrđeno je da misteriozni crni prah potiče od specifične rude - siderit čija su svojstva takva da se njenim pomeranjem stvara prašina koju je vetar raznosio.

Stanovnici Smedereva nisu još uvek dobili odgovore na pitanja o uticaju misteriozne prašine na zdravlje, a sinoć ih je sačekalo novo iznenađenje u vidu "padavina", prenosi Blic.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala