Optužuju Srbe za propast sezone: Upozoravali smo na dolaske u Hrvatsku iz "trećih zemalja"

© Fotolia / U. GernhoeferZadar
Zadar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uoči sutrašnjeg stupanja na snagu austrijskih mera naglašene kontrole svojih građana koji se vraćaju s odmora u Hrvatskoj, među hrvatskim turističkim radnicima i stručnjacima ne popušta optimizam u pogledu kakvog-takvog uspeha ovogodišnje turističke sezone, iako svi priznaju da je odluka Austrije snažan udarac turizmu.

"Odluka austrijskih vlasti očekivana je kada je sagledamo na temelju naših najnovijih pokazatelja o epidemiološkoj situaciji, ali i na osnovu onoga na šta je Hrvatsko turističko udruženje upozoravalo kad smo imali povoljnu epidemiološku situaciju - ocenjuje za Jutarnji list direktor udruženja Veljko Ostojić.

On podseća da je ukazivano na to da povoljni epidemiološki pokazatelji u julu ne smeju uspavati odgovorne i da se moraju preduzeti odgovarajući koraci u interesu povoljne turističke sezone, na čiji značaj, ističe, ne treba i ovom prilikom upozoravati.

"Između ostalog, upozoravali smo da treba obratiti pojačanu pažnju prema dolascima i odlascima u Hrvatsku iz tzv. trećih zemalja, poput Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova. Upozoravali smo i na potrebu pojačanog nadzora okupljanja kao što su svadbe i proslave, i na rad noćnih klubova. Nažalost, svedoci smo da su tu napravljeni propusti Nacionalnog sektora civilne zaštite s posledicama, kad govorimo u turističkoj sezoni, u vidu ranijih odluka Holandije, a sada i Italije i Austrije", rekao je Ostojić.

S druge strane, Ostojić ne misli da je bitka za ovogodišnju turističku sezonu završena ili izgubljena. Imaju, napominje, vrlo dobre epidemiološke pokazatelje iz Istre i Kvarnera, kao i iz Zadarske županije i Dubrovnika, i sada treba raditi na širenju informacije da nije u celoj Hrvatskoj ista epidemiološka situacija.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala