Kroz mesec dana počinje masovna vakcinacija u Rusiji

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaPervaя v mire vakcina ot koronavirusa
Pervaя v mire vakcina ot koronavirusa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Masovna vakcinacija od virusa korona u Rusiji počeće kroz mesec dana, nakon što bude proizvedena dovoljna količina vakcina, saoptštio je Sputnjiku direktor Instituta „Gamilej“ Aleksandar Gincburg.
„Masovna vakcinacija će malo kasniti, samo zato što će osnovna količina proizvedene vakcine biti iskorišćena za postregistracijska istraživanja. Nakon toga, ostali proizvodi će se koristiti u civilne svrhe. Kasniće se 2-3 nedelje, možda mesec dana“, rekao je Gincburg.

Ranije je Sputnjiku saopšteno da će postregistracijska istraživanja vakcine od virusa korone početi kroz 7-10 dana. U njima će učestvovati nekoliko desetina hiljada ljudi.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamalej“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Tim povodom oglasio se predsednik Rusije Vladimir Putin koji je istakao da je vakcina prošla sve neophodne testove, kao i da formira stabilan imunitet.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala