Belorusija može zatražiti pomoć od ODKB

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZastave na ceremoniji otvaranja zajedničkih protivterorističkih vojnih vežbi zajedničkih snaga za brzo reagovanje država-članica ODKB u Tadžikistanu
Zastave na ceremoniji otvaranja zajedničkih protivterorističkih vojnih vežbi zajedničkih snaga za brzo reagovanje država-članica ODKB u Tadžikistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Belorusija može zatražiti pomoć od Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u slučaju pretnje spolja, saopštio je Sputnjiku portparol ove organizacije Vladimir Zajnetdinov.
„U slučaju da njenoj odbrani preti opasnost spolja, u skladu sa članom 4. Ugovora o kolektivnoj bezbednosti, ona može zatražiti pomoć“, rekao je Zajnetdinov.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je sinoć da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio o pružanju pomoći u slučaju da to bude bilo potrebno. On se u tom razgovoru pozvao na dva sporazuma: bilateralni sporazum između dve Savezne države i ugovor iz ODKB-a. 

Podsetimo, protesti u Belorusiji već sedam dana ne jenjavaju. Oni su počeli odmah nakon objavljivanja rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko sa više od 80 odsto glasova. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala