Bela kuća demantuje: Tramp ne planira sastanak sa Putinom pre američkih izbora

© AP Photo / Steve HelberPogled na Belu kuću u Vašingtonu
Pogled na Belu kuću u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka administracija ne planira sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina pre izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan.
„Ne planiramo samit sa Vladimirom Putinom pre izbora“, rekao je on za televiziju „En-Bi-Si njuz“.

O'Brajan je naveo da Tramp nije zatražio sastanak sa Putinom, kako je ranije javila ova televizija.

„Ali jednog dana bi nam bilo drago da Vladimir Putin dođe ovamo kako bi, nadamo se, potpisao odlične sporazume o kontroli naoružanja koji bi štitili Amerikance i štitili Ruse“, dodao je on.

Osim toga, Sjedinjene Američke Države su, prema njegovim rečima, odbacile rusku ponudu za održavanje onlajn sastanka lidera „nuklearne petorke“, Nemačke i Irana o iranskom nuklearnom programu.

„Želeli bismo da imamo bolje odnose sa Rusijom. Želeli bismo da imamo sporazum o kontroli naoružanja sa Rusijom... Ali to zavisi od Rusije. Oni moraju da odluče kako će se dalje kretati po ovom pitanju“, dodao je O'Brajan.

Ranije je televizija „En-Bi-Si njuz“ pozivajući se na izvore javila da je američki predsednik Donald Tramp saopštio svojim saradnicima da bi želeo da se lično sastane sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pre novembarskih izbora u Sjedinenim Američkim Državama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala