Putin i Lukašenko: Sigurni smo da će svi problemi uskoro biti rešeni

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku u Biškeku
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na sastanku u Biškeku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji, a kako je saopšteno iz Kremlja, oba predsednika izrazila su sigurnost da će se svi problemi u toj zemlji uskoro rešiti.

„Lukašenko je informisao Putina o situaciji u Belorusiji koja je nastala nakon predsedničkih izbora. Obe strane su izrazile sigurnost da će svi problemi koji su nastali tim povodom uskoro biti rešeni“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Prethodno je Lukašenko izjavio da se agresija protiv Belorusije razvija po posebnom scenariju, te da ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje, već i protiv Savezne države Rusije i Belorusije.

„Primećujemo šta se događa. Ne treba da nas smirujete kojekakvim mirnim akcijama i demonstracijama. Mi jako dobro vidimo šta se u zemlji događa. Čitali smo metodike organizacija obojenih revolucija“, rekao je Lukašenko.

Takođe je ocenio i da su primetni elementi spoljnog mešanja u unutrašnje stvari njegove zemlje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala