Lukašenko prebacuje vazdušno-desantne snage na zapadnu granicu zbog napete situacije

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na zajedničkim vojnim vežbama Belorusije i Rusije "Zapad 2017"
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na zajedničkim vojnim vežbama Belorusije i Rusije Zapad 2017 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio je da se vazdušno-desantna brigada prebaci u grad Grodno, koji se nalazi u blizini granica Poljske i Litvanije, zbog napete situacije na zapadnim granicama, prenosi agencija Belta.

„Mene više zabrinjava situacija na teritoriji naših susednih država – Poljske i Litvanije. Tamo se, kako vam je poznato, održavaju vojne vežbe NATO snaga. Primećuje se eskalacija i povećanje oružanih komponenti na tim teritorijama. Naravno, ne možemo da to ne primetimo i da mirno gledamo. Kada sam jutros slušao izveštaj načelnika Generalštaba primetio sam da i naše vojnike brine isti problem. Zbog toga molim, s obzirom na napetu situaciju na zapadnim granicama, da se prebaci vazdušno-desantna brigada iz Vitebska u Grodno“, rekao je Lukašenko.

Beloruski lider danas je održao sastanak u Centru za stratešku kontrolu Ministarstva odbrane Belorusije. On je objasnio koji je trenutno njegov glavni cilj.

„U ovom trenutku nemam drugih ciljeva, osim da sačuvam nezavisnu i stabilnu državu“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da u zemlji ima dovoljno resursa da bi se osigurala bezbednost Belorusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala