Belorusija demantovala vesti o srpskim plaćenicima u zemlji

© AP Photo / Sergei GritsZastava Belorusije
Zastava Belorusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Belorusije demantovalo je informacije o „srpskim plaćenicima“ u zemlji – reč je o učesnicima Međunarodnih vojnih igara 2020, koji su doputovali iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, reč je o lažnoj informaciji koja se pojavila na Telegramu.

U saopštenju se pojašnjava da su u Minsku i Brestu građani mogli da vide Srbe, ali da su oni zvanično stigli u zemlju još 10. avgusta, kako bi učestvovali na Međunarodnim vojnim igrama.

Naime, Ministarstvo odbrane Belorusije je još ranije saopštilo da ekipa vojnika iz Srbije učestvuje na Međunarodnim vojnim igrama 2020, te da će u okviru njih boraviti i na teritoriji Belorusije.

Upravo je to razlog zbog čega su učesnici srpske ekipe i doputovali u Brest, gde se i održava takmičenje u disciplini pucanja iz snajpera „Snajperska granica“.

Prisustvo srpskih najamnika u Belorusiji demantovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Podsetimo, ekipa srpskih vojnika otputovala je 12. avgusta sa batajničkog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Rusku Federaciju, gde će učestvovati na „Međunarodnim vojnim igrama 2020“.

U disciplini „Tenkovski biatlon“ na poligonu „Alabino“ kod Moskve, na ovogodišnjem takmičenju, od 23. avgusta do 5. septembra, učestvovaće 24 pripadnika Vojske Srbije, dok će u disciplini „Vojni reli“ koja se održava od 23. do 30. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tuva, učestvovati naša trinaestočlana ekipa.

Osim toga, ekipa Vojske Srbije učestvovaće i na takmičenju „Snajperska granica“, koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara održava u Republici Belorusiji od 23. avgusta do 5. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala