Amfilohije: Oni koji su nadahnuti duhom ubica Arhiđakona Stefana, progone danas Crkvu u Crnoj Gori

© Sputnik / Nebojša PopovićMitropolit Amfilohije
Mitropolit Amfilohije - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da oni koji su nadahnuti duhom ubica Arhiđakona Stefana, progone danas Crkvu u Crnoj Gori.

Mitropolit je tokom besede posle liturgije u crkvi Svetog Spasa na Toploj u Herceg Novom rekao da zaštitnik Herceg Novog, Sveti Stefan, kamenovan i ubijan, videvši slavu Božiju, nije osuđivao svoje ubice, već se kao Gospod na  krstu molio za svoje neprijatelje.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Bezuman je ko pokušava da poistoveti crkvu sa nacijom i partijom: Poruka mitropolita Amfilohija

”Tako to ide do danas, oni koji su Crkva, koji su izabranici Božiji, oni su gonjeni i progonjeni kroz svu istoriju”, rekao je i osvrnuo se na stradanje naroda Božijeg u dvadesetom veku, naročito u Rusiji na čelu sa Svetim strastoterpcima Romanovima koji su stradali nevini iako se Car Nikolaj odrekao vlasti i povukao.

Osvrnuo se i na stradanje Crkve i kroz pretvaranje Svete Sofije u Carigradu u džamiju i rekao da je i sami Bog, Alah, pokazao da je ovo nepravda, tako što je čovek koji je prvi služio u njoj, doživio srčani udar.

Takođe je rekao da isto to vreme gonjenja hrišćana, naročito u antiohijskoj Patrijaršiji u Aziji nastavlja se u čitavom dvadesetom veku, a i danas, u Maloj Aziji gde hoće da zatru seme hrišćansko.

”To se nastavlja nažalost i kod nas ovde u Crnoj Gori. Oni koji su nadahnuti duhom ubica Arhiđakona Stefana, oni danas Crkvu Božiju, Crkvu Hristovu, progone ovde u Crnoj Gori, koja je sva utemeljena na hrišćanskoj veri pravoslavnoj. Evo, ponovo se povampirili gonitelji Crkve i donose bezbožne zakone otimajući ono što pripada Crkvi Božijoj Svetosavskoj, što su zadužbinari kroz vjekove gradili za Crkvu i za narod Božiji”, rekao je Amfilohije, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala