Amerika odgovorila na Putinov predlog o održavanju samita o Iranu

© AP Photo / Seth WenigSB UN
SB UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD smatraju da je Savet bezbednosti UN najbolje mesto za razmatranje pitanja produženja embarga Iranu na uvoz oružja, saopštio je predstavnik Stejt departmenta.
„SAD su čvrsto ubeđene da je Savet bezbednosti najbolje mesto za održavanje diskusije, vezane za produženje embarga na oružje Iranu“, rekao je on za Sputnjik, komentarišući predlog ruskog lidera Vladimira Putina da se održi onlajn-samit o Iranu.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio je ranije rezoluciju SAD o produženju trinaestogodišnjeg embarga Iranu na uvoz oružja, a tu odluku oštro je osudio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je predložio da se što pre održi onlajn sastanak lidera država, stalnih članica SB UN i lidera Nemačke i Irana zbog iranskog pitanja. On je rekao da diskusije o iranskom pitanju u Savetu bezbednosti UN postaju sve napetije, situacija se zaoštrava, iznose se neutemeljene optužbe na račun Irana. Njegov predlog su, do sada, prihvatile Ujedinjene nacije i Francuska.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala