Potraga za vanzemaljcima: Pentagon formira radnu grupu za istraživanje NLO

CC0 / / NLO, svemirski brod
NLO, svemirski brod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da je doneta odluka o formiranju radne grupe za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) sa kojima su se, navodno, susretali američki vojni piloti, prenosi „Si-en-en“.

Kako se navodi, ovu radnu grupu predvodiće zamenik ministra odbrane SAD Dejvid Norkvist, a očekuje se da će ona biti  zvanično predstavljena javnosti u narednih nekoliko dana.

Američka televizija podseća da je o ovoj temi nedavno izražena zabrinutost i u Kongresu SAD, a nije isključeno da bi ti leteći objekti mogli biti i proizvedeni na Zemlji, odnosno da pripadaju „potencijalnim protivnicima“.

Inače, SAD su od kraja Drugog svetskog rata u više navrata formirali radne grupe na različitim nivoima po pitanju istraživanja NLO.

Podsetimo, krajem aprila Pentagon je objavio video-snimak neidentifikovanih letećih objekata koji potvrđuju incidente koji su se odigrali 2004. i 2015. godine.

Reč je o video-snimcima koje su zabeležili piloti američke mornarice i koji već godinama „cirkulišu“ na društvenim mrežama. Jedan snimak je nastao u novembru 2004. godine, a preostala dva u januaru 2015.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala