Otvorena granica: Građani Srbije mogu u Crnu Goru uz negativan test

CC0 / / Sveti Stefan
Sveti Stefan - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlučilo je dana da u skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije u državama regiona omogući ulazak u Crnu Goru rezidentima svih država regiona, kao i rezidentima SAD iz ogovarajući test i da omogući ugostiteljskim objektima da kraj radnog vremena pomaknu na 1.00, saopšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, u prijedlogu Instituta za javno zdravlje (IJZ) navodi se da je ublažavanje mjera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolijevanja od novog virusa korona u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja.

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Kosova, Republike Albanije Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sljedeće uslove:

1. Da posjeduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nijesu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

3. Da u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru nijesu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posjedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života.

„Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Sjeverna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru“, piše u saopštenju.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije NKT je donijelo odluku da dosadašnju dozvolu rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i i sl.), do 24.00 produži za sat – do 1.00.

Sve mjere stupaju na snagu 15. avgusta 2020. godine u 00.00.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i ovom prilikom poziva građane Crne Gore i strance koji borave u našoj zemlji da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala