Amerika na pregovore o oružju sa Rusijom šalje jednu od najozbiljnijih delegacija u istoriji

CC0 / / Zastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika šalje u Beč jednu od najozbiljnijih delegacija za sve vreme pregovora sa Rusijom o kontroli naoružanja i očekuje od Moskve isto, rekao je specijalni predstavnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Maršal O'Bilingsli.
„Idem u Austriju na pregovore o kontroli naoružanja. SAD šalju jednu od delegacija najvišeg ranga u istoriji, uključujući mnoge generale, admirale Ministarstva odbrane i Ministarstva energetike. To pokazuje koliko se ozbiljno odnosimo prema tome. Očekujem da će Rusija učiniti isto i oceniti njihovu ozbiljnost“, napisao je O'Bilingsli na Tviteru.

​Ranije je saopšteno da će još jedna runda pregovora o strateškoj stabilnosti između Rusije i SAD biti održana u Beču od 17. do 19. avgusta.  O'Bilingsli je saopštio da će na sastanak biti pozvana i Kina

Američki zvaničnici ranije su saopštavali da razmišljaju o produžavanju strateškog sporazuma START 3 sa Rusijom, koji ističe 2021. godine, ali predlažu da on obuhvati novo naoružanje, a takođe predviđaju da se u sporazum uključi i Kina. Međutim, Peking je saopštio da nije zainteresovan za pregovore.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala