Zaharova upozorila građane Rusije: U Crnoj Gori se možete zaraziti virusom korona

© Foto : Sputnjiku ustupio portal Bar na dlanuPlaža u Baru
Plaža u Baru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski turistima koji nameravaju da idu na odmor u Crnu Goru treba da imaju u vidu da recidivi od masovne infekcije virusom korona nisu prošli, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova na brifingu u Moskvu.
Prema rečima Zaharove, upravo pretnja masovnom infekcijom zahteva očuvanje preventivnih i ograničavajućih mera i pažljivo biranje stranih država za putovanje.

Ona je podsetila da su ruski građani bili, gotovo glavni kontingent gostiju u Crnoj Gori. Upravo zato, dodala je ona, težnja crnogorskih vlasti da kompenzuje gubitke svoje turističke industrije je razumljiva. Ipak, po njenim rečima, Rusi treba da uzmu u obzir da je režim epidemije od virusa korone koji je objavljen 21. jula još uvek na snazi.

Zaharova je preporučila građanima Rusije da procene rizike prilikom planiranja putovanja u inostranstvo, uzimajući u obzir konkretnu situaciju u svakoj državi ponaosob.

„Da podsetim još jednom da su trenutno uspostavljeni letovi samo iz Rusije za Tursku, Veliku Britaniju i Tanzaniju. Naravno, moramo se setiti problema koji su bili povezani sa uvođenjem karantina i nemogućnošću da se ljudi vrate svojim kućama", zaključila je ona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala