Na Filipinima u oktobru počinje ispitivanje ruske vakcine

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici "Binofarm"
Proizvodnja vakcine protiv kovida 19 u farmaceutskoj fabrici Binofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Filipini će u oktobru započeti treću fazu kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona, objavio je lokalni list „Inkvajerer“, pozivajući se na portparola predsednika države Harija Roku.

 

Prema rečima portparola, ispitivanja će trajati do kraja marta 2021. godine. On je istakao da se očekuje da će do aprila vakcinu odobriti filipinska Uprava za hranu i lekove. List navodi da će u trećoj fazi kliničkih ispitivanja učestvovati desetine hiljada pacijenata.

Roke je dodao da će klinička ispitivanja finansirati ruska vlada.

Ranije je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev saopštio da će treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona van Rusije uskoro početi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji i na Filipinima. Dmitrijev je dodao da u Rusiji treća faza ispitivanja vakcine počinje 12. avgusta.

U utorak je administracija filipinskog predsednika Rodriga Dutertea izjavila da su Filipini spremni da sarađuju sa Rusijom na kliničkim ispitivanjima, proizvodnji i isporukama vakcine protiv virusa korona. Duterte je ranije rekao da se nada da će dobiti besplatne ruske vakcine protiv kovida i da namerava da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom koliko će vakcina biti isporučeno Filipinima i kako će se sprovoditi klinička ispitivanja. Prema medijskim izveštajima, Duterte je takođe izrazio spremnost da bude prvi koji će testirati rusku vakcinu protiv kovida 19.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona (kovida 19), koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala