Mogu li rusku vakcinu „Sputnjik" da zaobiđu politička prepucavanja?

Pratite nas
Rusija je pronašla vakcinu protiv korona virusa, Skupštini Kosova nije izglasala Zakon o zaštiti vrednosti borbe OVK, Ramuš Haradinaj namerava da se kandiduje za kosovskog predsednika, objavljeno je i istraživanje javnog mnjenja pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori, povećane su tenzije Turske i Grčke u Mediteranu.

O ovim temama u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ govori diplomata Milovan Božinović.

Dok pandemija korona virusa i dalje traje, Rusija je postala prva zemlja u svetu sa zvanično atestiranom vakcinom protiv korona virusa. Nisu međutim ovu vest svi dočekali sa oduševljenjem. Božinovića pitamo šta je razlog? Da li je Skupština Kosova odustala od Zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK zbog pritisaka SAD, Nemačke, Švajcarske i Kancelarije EU? Može li takozvanu državu Kosovo da vodi neko ko nije pripadao OVK? Koliko su izvesni razgovori Beograda i Prištine? Da li je nakon obeležavanja godišnjice „Oluje“ u Kninu moguće pomirenje Srbije i Hrvatske? Šta nam govore podaci najnovijeg istraživanja javnog mnjenja pred parlamentarne izbore u Crnoj Gori? Šta je razlog tenzija u istočnom Mediteranu i kakva je uloga Francuske u tom sporu?

Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević. Slušajte nas na talasima radija Studio B u 21.00 i gledajte na našem jutjub kanalu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala