Još jedna latinoamerička zemlja zainteresovana za proizvodnju ruske vakcine

© Foto : Press-služba AFK "Sistema" / Uđi u bazu fotografijaProizvodstvo vakcinы ot COVID-19 na farmacevtičeskom zavode "Binnofarm"
Proizvodstvo vakcinы ot COVID-19 na farmacevtičeskom zavode Binnofarm - Sputnik Srbija
Pratite nas
Argentinska provincija Ognjena zemlja zainteresovana je za proizvodnju ruske vakcine protiv kovida 19, saopštio je guverner provincije Gustavo Melelja.

„Vlada provincije kontaktirala je Ruski fond za direktne investicije, ‘Himrar’ grupu i ambasadu Rusije u Argentini kako bi izrazila našu zainteresovanost da budemo deo programa za proizvodnju i promociju njihove vakcine protiv virusa korona ‘Sputnjik V’“, napisao je na guverner na svom nalogu na Tviteru.

​„Smatramo da je za iskorenjivanje ove pandemije neophodna saradnja zemalja. Ova vakcina, koju je predstavila Rusija, predstavlja šemu dvostruke doze koja će formirati dugoročni imunitet, koji građani veoma očekuju“, dodao je on.

U sredu su se o proizvodnji i distribuciji vakcine „Sputnjik V“ dogovorili Ruski fond za direktne investicije i brazilska država Parana.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu na svetu vakcinu za prevenciju virusa korona (kovida 19), koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala