CEDEM anketa: DPS 35,5 odsto, „Za budućnost Crne Gore“ 24,7, „Mir je naša nacija“ 16,5...

CC0 / Pexels / Statistika, grafikon
Statistika, grafikon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po istraživanju CEDEM-a, prognoza izlaznosti na predstojećim parlamentarnim izborima je 66 odsto, a najbolji rejting ima „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“. Na drugom mjestu nalazi se „Za budućnost Crne Gore“, dok je na trećem „Mir je naša nacija”, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Istraživanje je pokazalo da je najbolje ocijenjeni političar nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić, na drugom mjestu je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer i nosilac liste DPS-a Duško Marković je na trećem, a predsjednik demokrata Aleksa Bečić na četvrtom mjestu.

Direktorka CEDEM-a Milena Bešić objasnila je na konferenciji za novinare da rezultati ovog istraživanja ne predstavljaju prognozu izbornog rezultata, već isključivo stav građana u ovom trenutku.

Programski menadžer CEDEM-a Marko Pejović je naglasio da se smanjuje povjerenje građana u političke institucije.

„Iako je Zdravko Krivokapić najbolje ocijenjen političar, ocenjivao ga je značajno manji broj građana nego ostale političare“, naveo je Pejović.

Kako iz CEDEM-a dodaju, po rezultatima istraživanja veći broj građana nezadovoljan je radom Vlade Duška Markovića.

Po istraživanju CEDEM-a, prognoza izlaznosti na predstojećim parlamentarnim izborima je 66 odsto, a najbolji rejting ima „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“. Na drugom mjestu nalazi se „Za budućnost Crne Gore“, dok je na trećem „Mir je naša nacija“.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno 1.037 građana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala