U odbrani neba već 108 godina: Na današnji dan „rođeno“ rusko vazduhoplovstvo /video/

© Sputnik / Georgiй Zimarev / Uđi u bazu fotografijaVeštine ruske avijacije na takmičenju „Morski as 2016“
Veštine ruske avijacije na takmičenju „Morski as 2016“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojna avijacija nastala je 12. avgusta 1912. godine, kada su, po nalogu vojnog ministarstva, pitanja vazduhoplovstva i avijacije oduzeta iz nadležnosti Glavne inženjerske uprave i predata specijalno stvorenom telu ─ Vazduhoplovnim jedinicama Generalštaba.

Vazduhoplovne snage, kao deo Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, na visokom profesionalnom nivou osiguravaju bezbednost ruske teritorije u vazdušno-kosmičkoj sferi, savladavaju nove vrste oružja i vojne tehnike i izvršavaju zadatke u borbi protiv globalnog terorizma u Siriji.

„Preduzeća odbrambene industrije isporučuju novu avijacionu tehniku vazduhoplovstvu. Ove godine već su isporučeni borbeni avioni Su-34, Su-35, borbeni avioni za obuku Jak-130, L-410uvp-e20, helikopteri Mi-8 i Mi-28 raznih modifikacija. Do kraja godine planirano je uključivanje i aviona Il-76md-90a i Su-57“, rekao je komandant ruskog ratnog vazduhoplovstva, zamenik glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-potporučnik Sergej Dronov.

Od 2020. godine ruske vazduhoplovne snage su počele da realizuju Plan za razvoj aerodromske mreže oružanih snaga Rusije. Prema rečima Dronova, do 2027. godine planirano je da se sprovedu prioritetni radovi na objektima infrastrukture više od stotinu aerodroma. Ove godine planirano je da se završe popravke na 14 aerodroma.

Komandant ratnog vazduhoplovstva takođe je rekao da će se, pre svega, radovi izvoditi na matičnim aerodromima perspektivnih avijacionih raketnih kompleksa, borbenog dežurstva strateških nosača raketa, uključujući arktičku zonu i aerodrome operativno-taktičke avijacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala