U Belorusiji preminuo muškarac koga je policija hapsila zbog učešća u protestima

© REUTERS / VASILY FEDOSENKOPripadnici specijalnih jedinica u Minsku tokom protesta
Pripadnici specijalnih jedinica u Minsku tokom protesta - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Gomeljskoj oblasti u Belorusiji preminuo je 25. godišnji muškarac koga je policija hapsila zbog učešća na protestima, prenosi beloruska agencija „Belta“.

Istražni komitet Gomeljske oblasti je započeo istragu zbog smrti.

Prema preliminarnim informacijama, 9. avgusta uveče policija je uhapsila muškarca zbog aktivnog učešća u nedozvoljenim protestima u Gomelju.

Odlukom suda određeno mu je zadržavanje od 10 dana.

„Muškarac je poslat u mesto služenja kazne, gde mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje. Prebačen je u bolnicu, gde je preminuo“, navodi se saopštenju.

Ističe se da prilikom pregleda nisu primećene vidljive telesne povrede koje bi mogle biti uzrok smrti.

Medicinska ekspertiza je u toku.

Dopisnik Sputnjika izveštava da su specijalne jedinice upotrebile sačmare kako bi zastrašile demonstrante u jednom delu Minska, i da su demonstranti potisnuti.

Istovremeno, Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštava da je još jednog policajca udario automobil i da je on trenutno hospitalizovan. Kako se navodi, vozač automobila je nakon nesreće pokušao da pobegne. Policija je krenula za njim, zahtevajući da zaustavi automobil. Pošto nije reagovao, policija je upotrebila oružje, pogodila je točak automobila. Optuženi je pobegao i sakrio se. Potraga za njim je u toku. 

Ranije je saopšteno da je u centru grada saobraćajca udarilo vozilo, ali da je on ostao živ. Napadač je uhapšen.

Minsk večeras.

Podsetimo, protesti su počeli 9. avgusta, odmah nakon objavljivanja preliminarnih rezultata predsedničkih izbora na kojima je pobedio Aleksandar Lukašenko. Od tada, svako veče se u većim gradovima Belorusije okupljaju pristalice opozicije, dok ih policija rasteruje uz pomoć suzavca i šok bombi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala