Predsednik Argentine u pismu Putinu: Vaša vakcina daje nadu u bolje sutra

© AP Photo / Natacha PisarenkoAlberto Fernandez u društvu bivše predsednice Argentine Kristine Fernandez de Kiršner pozdravlja pristalice
Alberto Fernandez u društvu bivše predsednice Argentine Kristine Fernandez de Kiršner pozdravlja pristalice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Argentine Alberto Fernandes čestitao je ruskim naučnicima izradu vakcine protiv virusa korone, naglasivši da ona stvara nadu u bolju budućnost u trenutku kada je u svetu pandemija, navodi se u pismu koje je poslato ruskom lideru Vladimiru Putinu.

„Ovu vest sam primio, kao i milioni Argentinaca, sa nadom. U moje ime, i u ime mojih sunarodnika molim da čestitate ruskim naučnicima koji su radili na vakcini protiv virusa korone. Ovo dostignuće će ostati među neizbrisivim stranicama istorije svetske medicine“, napisao je predsednik.

„Iako mnogi pokušavaju da predstave vakcinu kao neko takmičenje između država, ja smatram da ova pandemija zaista treba da ujedini ljude, bez obzira na nacionalnost, zato što je tragedija zahvatila sve“, dodao je Fernandes.

On je naglasio da se sleži sa mišljenjem Putina da su prioriteti: život, zdravlje i bezbednost ljudi.

„Iz Rusije je stigla vrlo dobra vest koja nam omogućava da se izborimo sa poteškoćama današnjice i daje nadu u bolju budućnost“, naglasio je predsednik Argentine.

Pročitajte još:

© SputnikDvovektorska vakcina
Predsednik Argentine u pismu Putinu: Vaša vakcina daje nadu u bolje sutra - Sputnik Srbija
Dvovektorska vakcina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala