Od početka pandemije u Rusiji obolelo od korone preko 900 hiljada ljudi

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKovid bolnica u Moskvi
Kovid bolnica u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj obolelih od virusa korona u Rusiji povećan je za 5.102, premašivši time 900 hiljada obolelih od početka pandemije (902.701), saopštio je novinarima Pperativni štab za borbu protiv širenja koronavirusne infekcije.

U poslednja 24 časa u Rusiji je od korone preminulo 129 osobe, u istom periodu ozdravilo je 7.123 osobe. Za čitav period epidemije korone na teritoriji Rusije preminulo je 15.260 ljudi, a ozdravilo 710.298 osoba.

Zamenica gradonačelnika ruske prestonice za pitanja socijalnog razvoja Anastasija Rakova saopštila je da je u Moskvi ozdravilo još 1.088 pacijenata nakon lečenja kovida 19, a da su lekari ukupno izlečili više od 192.600 ljudi. Ona je istakla da izlečeni Moskovljani mogu da postanu donatori krvne plazme ili volonteri i da mogu da pomažu onima koji se leče od korone kod kuće.

Lekar priprema špric sa vakcinom  - Sputnik Srbija
Dvadeset država zatražilo od Rusije prvu svetsku vakcinu protiv korone, žele milijardu doza

Istovremeno, pres-služba ruske Agencije za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila je da je obavljeno preko 31,3 miliona testova za otkrivanje kovida 19 u Rusiji, i precizirala da je u protekla 24 časa obavljeno 244 hiljade testova na virus korona.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamaleja“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala