Ministarstvo zdravlja Belorusije: Na sinoćnim protestima nije bilo poginulih

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPripadnici policije privode učesnike demontracija u Minsku
Pripadnici policije privode učesnike demontracija u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 50 osoba je hospitalizovano u beloruske bolnice sa različitim stepenima povreda tokom protekle noći, među učesnicima protesta nema poginulih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Belorusije.

„Sinoć je hospitalizovan 51 građanin u Službi hitne pomoći i bolnicama Republike Belorusije sa različitim povredama. Svim povređenima je u potpunosti pružena potrebna medicinska pomoć“, saopštila je pres-služba Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo je navelo da su glavne povrede mekog tkiva, povrede udova, grudnog koša, abdomena. „Nekoliko pacijenata moralo je na operaciju. Njihovo stanje je stabilizovano“, dodaje se u saopštenju.

„Trenutno nema smrtnih slučajeva niti pacijenata u kritičnom stanju“, naglasilo je Ministarstvo.

Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori. Prema podacima Centralne izborne komisije, Lukašenko je osvojio 80,08 odsto glasova, za njim sledi Svetlana Tihanovska sa 10,09 odsto. Pri tome, štab Tihanovske je saopštio da ne priznaje rezultate CIK-a, istakavši da podaci sa biračkih mesta u svim regionima zemlje pokazuju da je ona osvojila između 70 i 80 odsto glasova.

Nakon zatvaranja biračkih mesta 9. avgusta u mnogim beloruskim gradovima počeli su masovni neodobreni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je ispalila suzavac, vodene topove i šok-bombe na njih i potisnula demonstrante iz centra grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala