Ministar zdravlja ukazao na zabrinjavajuće komplikacije posle preležane korone

© Tanjug / RADE PRELICMinistar zdravlja Zlatibor Lončar
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sve više pacijenata koji su preležali koronu javlja se sa problemima na plućima i na srcu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, navodeći da oni moraju da budu adekvatno zbrinuti jer ne mogu da se upućuju u kovid bolnice.

„Moramo da ih ozbiljno zbrinemo, pregledamo i da vidimo o čemu se radi sa tim pacijentima“, rekao je Lončar posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Lončar je dodao da će Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izaći iz kovid sistema. Najavio je i da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici, preneo je Tanjug.

Ministar zdravlja je naveo da se zdravstveni sistem priprema za scenario na jesen i da mora da bude spreman na sve. On je dodao da privremena bolnica za kovid pacijente u Beogradskoj areni nastavlja da radi.

Lončar je poručio i da nije vreme za opuštanje, da svi treba da budu svesni da će maske dugo biti naša realnost i da ne smemo da se opustimo i „junačimo“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala