Asad otkrio kako će Sirija odgovoriti na američke sankcije

© AP Photo / SANAPrezident Sirii Bašar Asad vo vremя intervью
Prezident Sirii Bašar Asad vo vremя intervью - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslednje jednostrane sankcije SAD protiv Sirije u okviru zakona „Cezar“ nastavak su dugogodišnje blokade, a odgovor na to treba da bude rast proizvodnje i samostalno zadovoljavanje potreba zemlje, rekao je predsednik Sirije Bašar Asad.

 

„Zakon 'Cezar' nije izuzetak i ne razlikuje se od onoga što mu je prethodilo u fazama blokade, koja nanosi veliku štetu sirijskom narodu...Efikasan odgovor na blokadu treba da bude rast proizvodnje i fokusiranje na samostalnom zadovoljavanju potreba zemlje“, rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, „Americi je neophodno prisustvo DAEŠ-a u regionu“, a zakonom „Cezar“ izražavaju svoju podršku teroristima.

Govoreći o merama za spas nacionalne valute, Asad je istakao da sirijska vlast „ima netradicionalno rešenje“, o kome je još rano govoriti.

„Moramo ukloniti prepreke za investiranje. Neophodno je podržati male investicije“, rekao je predsednik Sirije.

Asad je istakao da je poljoprivreda u trenutnoj situaciji najmoćnije sredstvo za podršku sirijske ekonomije.

„Zbog toga je neophodno razvijati proizvodnju, kako bi se smanjio uvoz“, istakao je Asad.

Krajem 2019. godine predsednik SAD Donald Tramp potpisao je zakon, poznat pod imenom „Cezar“. Sankcije su stupile na snagu 1. juna i dotakle su praktično sve sektore ekonomije Sirije. Sankcioni spisak je bio proširen 17. juna. Pod restriktivne mere se našlo 14 osoba, uključujući suprugu predsednika Sirije Asmu Asad i njenu sestru Bušru, kao i 21 organizaciju. Kasnije su sankcije uvedene i protiv sina lidera Sirije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala