Vučić: Novi Savski trg biće najveći u Srbiji /video/

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije obišao radove na Savskom trgu
Predsednik Srbije obišao radove na Savskom trgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Renovirani Savski trg biće najveći u Srbiji, uz mnogo zelenila i velelepni spomenik osnivaču srpske države Stefanu Nemanji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će za dva i po do tri meseca trg biti gotov i pred Novu godinu zasijati punim sjajem.

Savski trg se prostire na 32.000 kvadrata, od čega 20.000 kvadrata čistog prostora, pa će svakako biti najveći trg u Srbiji, rekao je Vučić.

„Ovo je još jedan važan korak u ulepšavanju Beograda, pravljenju grada funkcionalnijim“, rekao je Vučić novinarima nakon što je obišao radove na Savskom trgu.

Predsednik Srbije je dodao da je Beograd nosilac turizma sa više od trećine turističkog kapitala i značajnim učešćem u BDP-u zemlje.

„Pogođen je zbog korone mnogo, ali očekujem da i ovaj deo grada, Beograd na vodi, Savamala, bude još jedan deo grada koji će moći da doprinosi razvoju grada i Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da će uz obnovljenu fasadu na zgradi nekada glavne železničke stanice, uz noćno osvetljenje, trg izgledati veličanstveno, preneo je Tanjug.

Spomenik Stefanu Nemanji kreće put Beograda - Sputnik Srbija
Ekskluzivne fotografije: Kako je Stefan Nemanja krenuo iz Moskve za Beograd

Inače, deo radova na trgu je već završen: spoljašnost zgrade bivše Glavne železničke stanice je u novom ruhu, a tramvaji saobraćaju na pravcu Nemanjina-Karađorđeva.

Centralni deo trga zauzimaće 23 metara visok spomenik posvećen Stefanu Nemanji, najviše takvo obeležje u prestonici, pešacima će pripasti centralni deo trga, dok će saobraćaj, automobilski i tramvajski biti izmešten na obode trga.

Lokomotiva legendarnog Plavog voza pomerena je znatno bliže ulazu u zgradu bivše Glavne železničke stanice, odnosno budući Muzej Nikole Tesle.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala