„Ulizivanje demokratama“: Atlantski savet Bugarske kritikuje SAD

CC0 / / Glavni grad Bugarske, Sofija
Glavni grad Bugarske, Sofija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Atlantski savet Bugarske je kritikovao ambasadu SAD u Sofiji za odluku da zahvali američkom fondu Getty koji je izdvojio sredstva za obnovu komunističkog spomenika na visoravni Bulzdudža. Ova kritika izazvala je široku diskusiju na društvenim mrežama. Neki su u tome videli želju fonda da se „uliže“ Demokratskoj partiji SAD.

Atlantski savet je naglasio da je ovakvo reagovanje američke ambasade razočaralo sve one Bugare za koje su SAD simbol demokratije.

„Bruka i sramota! Krajnje je neumesna zahvalnost američke ambasade u Bugarskoj američkom fondu što će za njegov novac biti sačuvan simbol opsurnog komunističkog režima koji je odneo hiljade života i doneo desetine godina stradanja Bugara koji su ostali iza gvozdene zavese u ruskom komunističkom taboru“, navodi se u saopštenju Atlantskog saveta na fejsbuku.

Deo čitalaca na fejsbuku je podržalo mišljenje organizacije.

„Američki ambasador je nešto pobrkao, napravio grešku u državi i sistemu. To je diplomatski skandal“, napisala je Ana Cončeva.

Bilo je i onih koji su podržali obnovu spomenika.

„Počinje! Ambasada želi da obnovi objekat, a ne Bugarsku komunističku partiju. Ona je sama po sebi interesantna sa oblikom letećeg tanjira! Radi se o arhitekturi, narode“, napisala je Reni Kostadinova.

„Halo, zemlja zove, vi ste savet ili ko ste? Imate li veze sa realnošću? Da li su iscrpljene sve teme za diskusiju, pa ste stigli do Buzldudže?“, izjavio je Ivan Kehajov.

„U takozvanom Atlantskom savetu odmah dobiju alergiju kad čuju Rusija. Sada vidim da im se i Amerikanci ne sviđaju. Ili oni žele da se uližu Demokratskoj partiji SAD, jer im otud daju znakove?“, zapitao se Ognjen Kostadinov.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala