U iščekivanju nastavka protesta: Vlasti dovlače vodene topove u centar Minska

© Sputnik / Viktor Toločko Neredi u Minsku
Neredi u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruske vlasti počele su da u centar Minska dovlače specijalnu tehniku za rasterivanje protesta uključujući i vodene topove i autobuse za prevoženje zatvorenika, prenosi Sputnjik Belorusija.

Povodom protesta koji se održavaju u Minsku oglasio se i Parlament Belorusije, koji je osudio sva ta dešavanja i ocenio da se radi o „pokušaju destabilizacije situacije u zemlji“.

Parlament je u saopštenju ocenio i da je reakcija bezbednosnih službi u Belorusiji adekvatna i u skladu sa provokacijama učesnika protesta.

Oglasio se i bivši kandidat za predsednika Belorusije Valerij Cepkalo, koji je rekao da je siguran da će se protesti u Belorusiji nastaviti.

„Pratićemo razvoj situacije. Danju dominira vlast, ali noću ne. Sve zavisi od toga kako će se protest razvijati, koliko ćemo biti u stanju da ga koordinišemo i kako ćemo uspeti da organizujemo međunarodni aspekt celokupne situacije“, naglasio je.

Cepkalo je ocenio da bi demonstrantima u velikoj meri pomogla međunarodna podrška, jer Belorusi, kako je naveo, razumeju da nisu u ovome svemu sami, da se sa njima solidarišu i drugi ljudi, narodi, vlade, što im daje snagu.

Inače, uprava vrhovnog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je da je zabrinuta zbog protesta u Belorusiji i pozvala vlasti te zemlje da obezbede poštovanje ljudskih prava na slobodu reči i mirno okupljanje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala