Treći dan protesta u Belorusiji: Počelo hapšenje demonstranata u Minsku

© Sputnik / Ilia Pitalev Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDemonstranti na protestima u Minsku
Demonstranti na protestima u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beloruska policija je počela sa hapšenjem demonstranata u centru Minska, kod stanice metroa „Puškinska“, javlja dopisnik Sputnjika.
Policija patrolira gradom i zaustavlja sumnjiva lica. Automobili sviraju, izražavajući na takav način nezadovoljstvo akcijama policije. Nekoliko metro stanica je zatvoreno.

Međutim, u centru grada se okuplja sve veći broj ljudi. Pripadnici policije pokušavaju da spreče okupljanja u većim grupama.

Kako javlja dopisnik Sputnjika, u centar beloruske prestonice je već stigla specijalna tehnika, uključujući vodeni topovi i autobusi za prevoz zatvorenika.

Podsetimo, nemiri u zemlji su počeli, praktično odmah nakon objavljivanja prvih rezultata predsedničkih izbora na kojima je opet pobedio Aleksandar Lukašenko sa 80,08% glasova. U mnogim beloruskim gradovima su počeli neprijavljeni masovni protesti. Demonstranti su u centru Minska postavili barikade od kontejnera za smeće. Policija je protiv njih koristila suzavac, vodene topove i svetleće granate i potisnula ih iz centra grada.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala