Rusija napravila teretni dron /video/

Pratite nas
U Rusiji je testirana bespilotna letelica „Braeron“ koja može da leti 300 kilometara sa korisnim teretom više od 200 kilograma.

Ranije je šef projekta „Braeron“ (tvorac bespilotne letelice) Dmitrij Arsentjev saopštio za Sputnjik da novi dron može da se primenjuje za logistiku i poštanske isporuke u unutrašnjosti Rusije, za rad na krajnjem severu na naftnim poljima, kao i za isporuku osnovnih potrepština i druge robe u udaljena ruska sela... Sa ekonomskog stanovišta, dron će omogućiti smanjenje logističke marže za više od trećine.

Prema njegovim rečima, bespilotna letelica može da prevali daljinu do 300 kilometara pri temperaturama od minus 40 do plus 40 stepeni Celzijusa, a maksimalna težina koju može da ponese je do 300 kilograma.

Dimenzije drona su 5 sa 3 metra. On ima motore sa unutrašnjim sagorevanjem i radi na benzin. Za postavljanje i zagrevanje drona potrebno je oko 60 minuta. Za vertikalno poletanje nisu potrebni posebni uslovi da bi se pripremio za let, dok je za sletanje potrebna samo ravna platforma površine 10 sa 10 metara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala