DPS reagovao na podršku srpskih sportista SPC: To su nacionalisti

CC BY 4.0 / KristinaWOX, cropped photo / Arhitekta Predrag Ristić - Saborna crkva Hristovog Vaskrsenja, Podgorica, Crna Gora, 2013.
Arhitekta Predrag Ristić - Saborna crkva Hristovog Vaskrsenja, Podgorica, Crna Gora, 2013. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska partija socijalista (DPS) navela je za proslavljene sportiste, koji su podržali odbranu svetinja u Crnoj Gori, da su srpski nacionalisti koji su davno ukaljali svoje sportsko ime.

Iz DPS-a, su ocenili da se Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori vrti u krug ne znajući ni sama šta će sa „izmišljenom bitkom za odbranu svetinja“ i da to „pokazuje i najnoviji otužni spisak“ proslavljenih sportista koji to podržavaju.

„Ne zna se šta je više za žaljenje, taj propali čin, petparački praznjikavi proglas koji su potpisali ili sam sastav potpisnika. Među njima zaista ima poznatih imena, ali uglavnom onih koji su već poodavno ukaljali svoje sportsko ime nacionalističkim izjavama ili tetovažama s likom čiča Draže. Njihova stvarna imena nikome nisu bitna, jer se vode pod zajedničkim imenom: srpski nacionalisti“, navode iz DPS-a, prenosi Tanjug.

Proslavljeni sportisti, među kojima Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Nenad Peruničić i Dušan Basta, uputili su juče podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi za njena prava, koja su ugrožena usvajanjem spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

„Ako sam pozvan da se branim, ja ću ćutati, ako sam pozvan da branim istinu, ja ću govoriti. Ćutanje pred nepravdom nije ni sportski, ni viteški, a pre svega nije hrišćanski. Zato mi koji smo svoj život posvetili sportu i borbi za sportske uspehe i trofeje, koji su ujedno uspeh vere i za koje smo zahvalni Bogu, imamo obavezu i potrebu da damo podršku našoj Crkvi, našoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u borbi za njena prava. Pozvani smo da činimo saglasno svome zvanju, onoliko koliko možemo i koliko nam je Bog dao. Ni manje, ni više, a ono što mi ne uspemo da učinimo, to ostaje da učini Gospod i nadopuni naše nedostatke“, poručilo je više od 60 sportista.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala