Scene kao iz rata u Čikagu: Masovne pljačke, obračuni s policijom, uvodi se policijski čas /video/

© Sputnik / Artur GabdrahmanovProtesti u Vašingtonu i neredi na ulicama
Protesti u Vašingtonu i neredi na ulicama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki grad Čikago izgleda kao ratna zona posle nemira koji su počeli u njemu - horde pljačkaša upadaju u tržne centre i prodavnice, a na ulicama se odigravaju sukobi i vatreni obračuni sa policijom. Lokalne vlasti najavljuju da će uvesti policijski čas.

Nemiri su počeli posle pucnjave u kojoj je učestvovala policija, a ranjen je jedan mladić, objavili su američki mediji.

Policija je objavila da je ranjen 20-godišnjak koji je prvi pucao na policajce. Međutim, posle toga nastao je pravi haos u gradu, a najpogođenija je prometna trgovačka zona poznata kao Magnifisent majl.

​Na stotine ljudi došlo je u centar grada gde su pljačkali radnje, dok je policija pokušala da ih rastera.

„Ovo nije bio organizovani protest. Više je to bio incident čistog kriminala. To je bio akt nasilja prema policiji i našem gradu“, rekao je šef čikaške policije Dejvid Braun.

​Kako bi sprečili gomilu u izazivanju nereda, čikaške vlasti su podigle pokretne mostove koji vode u centar grada i obustavile prilaze sa autoputeva, a zatvorile su i linije javnog prevoza koje vode do centra grada.

​Šef policije Dejvid Braun rekao je da će biti uveden policijski čas u određenim delovima grada od osam sati uveče do šest ujutro.

Policija je saopštila da je uhapšeno oko 100 ljudi, a da je 13 policajaca povređeno tokom nereda. Opljačkano je na desetine radnji, policija je koristila suzavac, dok su ih demonstranti gađali kamenicama i bocama, a zabeležena je razmena vatre između dve strane.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala