Ruska vakcina protiv korone će biti testirana na Filipinima

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaLekar daje vakcinu protiv gripa
Lekar daje vakcinu protiv gripa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije spreman je da u avgustu sprovede klinička testiranja vakcine protiv virusa korona na Filipinima, izjavio je generalni direktor fonda Kiril Dmitrijev, komentarišući govor predsednika Filipina Rodriga Dutertea.
„Filipini su jedna od važnih država-partnera Rusije po pitanju vakcine protiv virusa korona. Ruski fond za direktne investicije je spreman da sprovede klinička ispitivanja na Filipinima već u avgustu“, izjavio je Dmitrijev.

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte je izjavio da se nada da će dobiti besplatne ruske vakcine protiv korone, saopštila je televizija „Si-En-En Filipini“. Osim toga, kako javlja televizija, Duterte je izjavio da namerava da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o tome koliko će vakcina protiv virusa korona biti isporučeno Filipinima i kako će se vršiti klinička ispitivanja.

Kako piše filipinski list „Inkvajer“, predsednik Filipina izrazio je spremnost da prvi ispita na sebi rusku vakcinu protiv kovida 19.

Klinička testiranja vakcine koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ započeta su na Univerzitetu „Sečenov“ 18. juna.

U testiranju je učestvovalo 38 dobrovoljaca, a potvrđena je bezbednost vakcine. Svi su stekli imunitet na virus koronu.

Pročitajte još:

Putin: Vakcinaciju protiv kovida i gripa finansiraće država

„Gamalej“: Obolele od korona virusa moguće je lečiti isključivo antitelima

„Gamalej“: Kako ruska vakcina protiv korone deluje na organizam

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala