Kipar prihvatio zahtev Moskve o dodatnom oporezivanju oligarha, na redu su Holandija, Malta

© Foto : PixabayPlaćanje poreza-ilustracija
Plaćanje poreza-ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kipar je prihvatio zahtev Rusije da poveća porez na dividende i kamate u iznosu od 15 procenata, saopštilo je Ministarstvo finansija Rusije. Izmene će stupiti na snagu 01. januara 2021. godine.

„Tokom pregovora Kipar je prihvatio uslove Rusije da unese izmene u rusko-kiparski sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u cilju povećanja poreza do 15 procenata na dividende i kamate“, kaže se u saopštenju.

„Ratifikacija sporazuma bi trebalo da se obavi krajem 2020. godine, i on će stupiti na snagu 01. januara 2021. godine“, navodi se u saopštenju.

Dodatni prihodi u ruskom budžetu zbog povećanja poreza na dividende će iznositi 130-150 milijardi rubalja godišnje, izjavio je državni sekretar, zamenik ministra finansija Rusije Aleksej Sazanov u emisiji televizije „Rusija-24“.

Rusija je Holandiji predložila iste uslove po pitanju poreza kao i Kipru, saopštava Ministarstvo finansija Rusije. Očekuju oficijalnu potvrdu o datumu potpisivanja tokom narednih nedelja. Ministarstvo finansija planira da u narednih nekoliko meseci završi pregovore i sa Luksemburgom i Maltom i predloži im iste uslove.

Pročitaj još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala