Bugarski novinar: Atlantskom savetu „prazne konzerve piva u glavi“

© AFP 2023 / Nikolay DoychinovProtesti u Bugarskoj
Protesti u Bugarskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Voditelj Bugarskog nacionalnog radija Petar Volgin oštro je kritikovao mišljenje Atlantskog saveta da iza protesta u zemlji stoji Rusija, koja je navodno zainterovana za destabilizaciju Bugarske, rekavši da članovima organizacije „u njihovim glavama zveče prazne konzerve piva“.
„Na mojoj listi najglupljeg mišljenja ─ stav Atlantskog saveta o protestima zauzima prvo mesto. Umesto mozga, ti atlantisti imaju u glavama prazne limenke piva. Siguran sam da niko ne može da skine Atlantski savet sa prvog mesta po ograničenosti“, rekao je novinar.

Ranije je ova organizacija pozvala demonstrante da budu oprezni i ne dopuste manipulatorima, koji su pod kontrolom van Bugarske, da promene pravac kojim se zemlja kreće.

„Samo je Rusija zainteresovana za destabilizaciju zemlje stvaranjem haosa. Njena hibridna kampanja protiv Bugarske prelazi u intenzivniju fazu. Stalni cilj Kremlja ostaje neutralizacija evroatlantskog izbora društva i guranje Bugarske prema ruskoj sferi uticaja“, saopštio je ranije Atlantski savet.

Kasnije su članovi organizacije skrenuli pažnju na činjenicu da se na protestima mogu čuti zahtevi protiv stvaranja vojnih baza NATO-a i Bugarskoj i uvođenja evra, kao i pozivi da se odmah sastavi privremena vlada.

„Takvi zahtevi su jasan pokazatelj i upozorenje čitavom evroatlantskom civilnom društvu o onome što se priprema za Bugarsku. Kremlj nema nikakve moralne prepreke da uvede našu zemlju u građanske sukobe i haos“, saopštila je organizacija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala