Beloruska opozicija ne priznaje rezultate izbora

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPredsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihonovska glasa na biračkom mestu u Minsku
Predsednički kandidat na izborima u Belorusiji Svetlana Tihonovska glasa na biračkom mestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predizborni štab predsedničkog kandidata na izborima u Belorusiji Svetlane Tihanovske ne priznaje zvanične podatke Centralne izborne komisije, jer podaci sa biračkih mesta u svim regionima zemlje pokazuju da je ona osvojila 70-80 odsto, izjavila je za Sputnjik poverenica Tihanovske Olga Kovaljkova.

„Šta mislite? Imamo informacije koje su juče stigle iz onih biračkih komisija, gde su stvarno prebrojali glasove, ništa nisu falsifikovali. Svetlana je pobedila: od 70, a na nekima je osvojila čak i do 90 odsto. Šta mislite, kada imate ovakve informacije da li možemo normalno da prihvatimo ono što danas govori CIK? Naravno da ne“, rekla je Kovaljkova za Sputnjik.

Na argument da štab ima samo podatke iz pojedinih biračkih mesta, koji ne odražavaju celokupnu sliku, Kovaljkova je prigovorila da „ovo jeste čitava slika, jer se mesta nalaze širom Belorusije“.

„Ne može da bude da je Svetlana na jednom mestu dobila podršku od 90 odsto, a na drugom tri, šest, ili osam odsto“, dodala je ona.

Prema njenim rečima, Tihanovska će o svojim daljim koracima govoriti na današnjem brifingu.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima CIK-a, predsednik države Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,23 odsto glasova, dok je Tihanovska na drugom mestu sa 9,9 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala