Razorno nevreme pogodilo grčko ostrvo: Petoro mrtvih, desetine zarobljenih /foto/

© REUTERS / EUROKINISSINevreme i poplava na grčkom ostrvu Evia.
Nevreme i poplava na grčkom ostrvu Evia. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon razorne oluje na grčkom ostrvu Eviji, žena koja se smatrala nestalom pronađena je živa i spasena helikopterom, dok je život izgubilo pet osoba.

I dalje se traga za muškarcem koji je bio sa ženom koja je pronađena i koji je takođe nestao prilikom pokušaja da pobegnu pred bujicom koja je zahvatila njihovu kuću u selu na ostrvu.

Policija je pronašla bračni par (86 i 87) u poplavljenoj kući u selu Politika, oko 100 kilometara severno od Atine, bez znaka života, i bebu, u istom selu, u prizemlju kuće u koju su je doveli roditelji koji su tu provodili godišnji odmor, prenosi AP.

Iz ministarstva civilne zaštite saopšteno je da najnovije dve žrtve još nisu identifikovane, kao i da se još jedna osoba smatra nestalom, javlja grčki list Katimerini.

Mnogi koji su se našli u ugroženom području pobegli su na krovove svojih kuća i prema njima su poslate spasilačke službe.

​Obilne padavine počele su sinoć, a vatrogasci su intervenisali više od 50 puta zbog požara izazvanih udarima groma, prenosi Tanjug.

Vatrogasna služba saopštila je takođe da su dobili pozive desetina ljudi za pomoć i pomogli mnogima da izvuku vodu iz poplavljenih domova.

Mnogi lokalni putevi neprohodni su, javila je policija. Prema prognozama nevreme će prestati danas rano popodne.

Brojni turisti blokirani su u kampu u toj oblasti, prenosi grčka novinska agencija Ana.

Pored mesta Politika susedna sela Buzi, Lefkanti i Kontodespoti takođe su pretrpela velike štete kao i obližnji putevi zbog čega vatrogasci ne mogu da stignu do nekih pogođenih zona.

Dve reke u toj oblasti su se izlile i putevi su prekriveni blatom, navele su lokalne vlasti, a prenosi agencija „Frans pres“.

Prizemlja u mnogim zgradama poplavjena su i porodice su morale da se popnu sa decom na terease kuća, prenose mediji.

Vlasti su angažovale preko 100 vatrogasaca i dva helikoptera pomažu u evakuisanju zarobljenih ljudi, prenosi B 92.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala