Dodik: Borimo se da očuvamo pravo na srpski identitet

© Srna / Miro PejićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je svima koji su inicirali i pomogli izgradnju bista četvorice srpskih velikana u bijeljinskom Gradskom parku i ukazao na značaj očuvanja srpskog identiteta na tim prostorima.

Dodik, koji prisustvuje slavi grada Bijeljina — Svetom Pantelejmonu, rekao je da se Srbi danas, kao i kroz istoriju, bore za identitet, pismo, jezik, za vrednost SPC napadnute u Crnoj Gori i drugde u regionu.

„Borimo se da očuvamo pravo na sebe, za naše postojanje na ovim prostorima i zato je važno na ovakav način obeležavati velikane naše istorije upravo što ćemo pobediti samo na jedan način, a to je ako generacijama koje dolaze uspemo preneti te vrednosti“, naglasio je Dodik, prenela je Srna.

Događaju je prisustvovao i književnik Matija Bećković. On je rekao da je Gradski park u Bijeljini novi Kalemegdan koji je hram časti srpskog naroda.

„Želim da i ovaj gradski park u Bijeljini bude takav hram. Dugo je čekao, ali je slavno započeo“, poručio je Bećković.

U gradskom parku u Bijeljini danas su otkrivene biste četvorici srpskih velikana — Ivi Andriću, Nikoli Tesli, Mihailu Pupinu i Jovanu Dučiću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala