Američki piloti krenuli su u agresiju na Srbiju i iznad Jadrana sreli čudne svetleće kugle /video/

© Flickr / U.S. Department of DefenseAmerički avion F-15 "strajk igl" u Turskoj bazi Indžirlik
Američki avion F-15 strajk igl u Turskoj bazi Indžirlik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Derek Tar, član posade američkog aviona koji je učestvovao u NATO agresiji na Srbiju, posvedočio je da su prvog dana bombardovanja na nebu iznad Jadrana sreli čudne svetleće kugle.

Tar je bio operater na letećoj cisterni C-130, a u seriji „Neidentifikovani“ na „Histori“ kanalu, ispričao je neobični događaj koji se odigrao 24. marta 1999. godine nadomak Crne Gore.

Zgrada u obliku letećeg tanjira - Sputnik Srbija
Bivši zvaničnici Pentagona: Našli smo ostatke letelica koje nisu sa Zemlje

Kako je rekao, bio je u zadnjem delu aviona tokom punjenja goriva iznad Jadrana i u jednom trenutku video čudnu svetleću kuglu, koja je bila udaljena od njihovog aviona, ali je izuzetno brzo prelazila sa jedne strane letelice na drugu, kao da je snima i premerava.
Obavestio je pilota o tome, koji mu je odgovorio da ne čekaju više nikoga za punjenje i da to ne može biti NATO avion.
Neobičan susret trajao je nekoliko minuta, a svedočila mu je petočlana posada aviona.

Tara je objasnio da se potom svetleća kugla velikom, neverovatnom brzinom udaljila od aviona, nestajući u deliću sekunde.

Inače, emisija u kojoj je Tara ispričao svoje neverovatno iskustvo, autorsko je delo Luisa Elizonda, bivšeg šefa tajnog programa Pentagona za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata, koji je na njegovom čelu bio 10 godina, a ostavku je dao 2017.

Elizondo je nedavno izjavio kako je „sigurno da vanzemaljci postoje, samo je pitanje da li su pretnja za nas“, te dodao kako su „objekti neutvrđenog porekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu“.

Posle Elizondovih izjava i otkrića da Pentagon i dalje ima tajni program za praćenje NLO, američki Kongres usvojio je zakon kojim obavezuje Pentagon, odnosno njegovu tajnu jedinicu za pretnje iz vazduha i svemira, da redovno podnosi izveštaje o svom radu.

Inače, zanimljivo je da je gotovo istovetnu priču o susretu sa svetlećim kuglama na gotovo istom mestu, ispričao i bivši komandant Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, general Zvonimir Jurjević.

Jurjević je naveo da su prvi susret sa NLO piloti 172. avijacijskog puka, koji je bio smešten u Podgorici, imali početkom januara 1975. prilikom noćnog letenja.

„On je izgledao kao svetleća kugla, jako vidljiv, možda desetak puta jačeg svetla od najsvetlije zvezde u to vreme. Bela svetlost menjala je svoj spektar, od bele, žute, svetlocrvene do narandžaste i nazad. On bi se javio iznenada, odnekud. Namerno je na sebe skretao pažnju, jer nismo znali odakle je dolazio. Odjedared bi se našao u postroju naših aviona“, ispričao je Jurjević Sputnjiku.

Novinar Mirosalv Lazanski - Sputnik Srbija
Kako su vojnici JNA jurili vanzemaljce — pa ih pobedili

Objekat se uvek pojavljivao 50 minuta od početka leta, čak i kada je komanda puka pomerala vreme poletanja aviona

Jurjević je sam, ali i zajedno sa svojim pilotima poletao više puta da bi presreo taj objekat, ali je on uvek uspevao da ostane na udaljenosti od tačno 10 kilometara.

Potom su zbog toga u Podgoricu stigli i supersonični „migovi 21“, ali ni oni nisu uspeli da ga stignu.

Objekat se poslednji put pojavio 12. februara 1975. iznad samog aerodroma, a Jurjević kaže da su odlučili da ga ignorišu, te da nikad više nije viđen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala