Ispred rezidencije izraelskog premijera 15.000 demonstranata

© AP Photo / Oded BaliltyBenjamin Netanijahu
Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispred rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u Jerusalimu okupilo se 15.000 ljudi koji su nezadovoljni odgovorom premijera i vlade na krizu izazvanu pandemijom virusa korona.

To je peta subota za redom da se demonstranti okupljaju u više izraelskih gradova, a najmasovniji skup je u ulici Balfur ispred Netanijahuove rezidencije, prenosi izraelska televizija.

Policija je angažovala pojačanje iako je protest odobren.

„Policija je dopustila održavanje protesta  i osigurava bezbednost, ali istovremeno je spremna da spreči bilo kakve nerede“, navodi se u saopštenju policije uz poziv demonstrantima da se pridržavaju epidemioloških preporuka Ministarstva zdravlja.

U međuvremenu, premijer je optužio medije da ohrabruju demonstrante, a učesnike mitinga i opoziciju za podstrekavanje ubistva.

„Dok se premijer Netanijahu bori za oporavak ekonomije i finansijsku pomoć građanima, 12. kanal (izraelske televizije) čini sve da opravda krajnje leve demonstracije lidera opozicione partije Eš Atid i lidera Ujedinjenog arapaskog spiska, koji podstiču na ubistvo premijera i njegove porodice“, napisao je Netanijahu na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala