Incidenti u Budvi: Odbornike hteli da izbace iz sale

Pratite nasTelegramOdyssey
Odbornici Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta u budvanskom lokalnom parlamentu isključeni su sa sednice.

Predsedavajuća Anđela Ivanović tražila je od prisutnih odbornika da se izjasne o isključenju Dragana Krapovića i Mijomira Pejovića (demokrate) i Đorđija Vujovića (DF).

Prethodno je Krapović protestovao zbog odluke Ivanovićeva da skupštinsku salu napuste predstavnici medija kako bi bio smanjen broj prisutnih, prenose Vijesti. Privatno obezbeđenje pokušalo je da iz sale izvede Krapovića, kada je on odlučio da se obrati javnosti. Tada je odbornik Stevan Džaković počeo da dobacuje i da govori kako ne može da se snima.

Pošto se situacija smirila, a odbornici Demokrata i DF-a napustili salu, Ivanovićeva je dozvolila da predstavnici medija da budu u sali.

Ranije su na zahtev predsednika Opštine Budva Nikole Divanovića sa dnevnog reda skinute odluke o imenovanju novih članova saveta Grad teatra, Muzeja i galerije Budve, Narodne biblioteke Budve, novih članova Odbora direktora Sportsko rekreativnog centra.

Ni sam početak sednice nije protekao bez incidenata.

Odbornici demokrata i Demokratskog fronta tek nakon guranja sa privatnim obezbeđenjem uspeli su da uđu u salu gde se održava sednica SO Budva. Privatno obezbeđenje nije prepoznalo ko su odbornici i branilo im je ulazak u zgradu. Kada su ušli u salu, lider demokrata Mijomir Pejović pozvao je tužioca da dođe u Skupštinu opštine.

„Ako se ovo danas održi od ponedeljka mogu svi skupovi da se u Crnoj Gori održe i na otvorenom i u zatvorenom“, kazao je Pejović.

Krapović je kazao da se krše mere koje je doneo Nacionalni koordinacioni tim za zaštitu za zaraznih bolesti i da je u sali više od 50 osoba. Oni su pozvali tužioca da dođe u zgradu SO Budva.

Ispred zgrade Opštine okupili su se i predstavnici Pokreta 22. novembar. To je treći po redu protest građana okupljenih u tom pokretu. U ime Pokreta Boris Kuznjecov kazao je da danas u lokalnom parlamentu treba da se raspravlja o isplati zaostalih zarada.

„Danas bi u ovoj skupštini trebalo da se predstave modeli pomoći malim privrednicima koji svakodnevno gase svoje biznise. Danas bi ova skupština morala da odlučuje kako da se pomogne našim sugrađanima koji žive od turizma. Činjenica je da se odbornička većina neće baviti ovim gorućim pitanjima. Činjenica je da su pitanja i problemi građana za njih marginalna tema i da im je sve delovanje usmjereno na trivijalne smene. Zato moramo biti odlučni u odbrani građanskih i ljudskih prava. Građani Budve nije vrijeme za ćutanje, neka se čuje naš glas”, poručio je Kuznjecov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala