GAZ predstavlja novog terenca - „Valdaj NEXT“

© Foto : GAZ„Gazela nekst“ ima štedljivi motor sa prosečnom potrošnjom goriva 10,3 litre na 100 kilometara
„Gazela nekst“ ima štedljivi motor sa prosečnom potrošnjom goriva 10,3 litre na 100 kilometara - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Gorkovskoj fabrici (GAZ) prikazali su model nove generacije teretnih vozila „Valdaj NEXT“ čija se serijska proizvodnja očekuje na jesen 2020. godine.

Novi model je predviđen za gradsku vožnju, ima više mesta za teret, iako je težak 6,7 tona ima dobre manevarske mogućnosti i obećava udobniju vožnju. Kamion ima šestostepeni menjač, dizel motor koji će omogućiti veliku ekonomičnost u potrošnji goriva, dok je nivo šumova i vibracija nizak. Udobna kabina ima dobar sistem grejanja, retrovizori se elektronski podešavaju i imaju grejače, piše "Nezavisimaja gazeta".

„Izlazak novog modela nam omogućava da završimo proizvodnu liniju kamiona mase od 2,8 tona do 10 deset tona“, rekao je predsednik „Grupe GAZ“ Vadim Sorokin. „Kabina koja je direktno iznad motora se nije primenjivala na kamionima GAZ još od sredine 90-ih godina, sa završetkom proizvodnje GAZ-66. Obzirom da smo imali mnogo zahteva za gradske kamione, rešili smo da proizvodimo „Valdaj Next“. Promene koje su nastale na novim kabinama na tržištu su omogućile da se skrate rokovi izrade i smanji cena.“

GAZ je vodeći proizvođač komercijalnih vozila, proizvode kamione za preduzeća malog i srednjeg biznisa, za različite vidove industrije, komunalnih službi, poljoprivredna preduzeća, medicinske i školske ustanove u Rusiji i inostranstvu. Osnovni modeli su: Gazelj NEXT, Gazon NEXT, Gazelj biznis, Sobolj 4x4, Sadko NEXT. GAZ zauzima polovinu tržišta u proizvodnji komercijalnih kamiona i 70 procenata u proizvodnji srednjetonažnih kamiona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala