Vučić: „Oluja“ je najveće etničko čišćenje u Evropi, nećete uspeti da nas uvlačite u proslave

Pratite nas
Skinite mi glavu, ali nikada neću reći da „Oluja“ nije zločin, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Komentarišući „Oluju“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je Srbija imala komemorativni skup tuge i žalosti, dok je u Kninu bila proslava Dana pobede, na kojoj su prisustvovali i neki Srbi.

„Oni su tu odluku doneli sami i pre nego što su nas obavestili suštinski, ali njihova odluka neće promeniti odnos Srbije i Srpske. Pokažite mi ijedan hrvatski medij koji je rekao neku pristojnu reč o onome što se dešavalo u Rači“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je na njihovim udarnim portalima mnogo tekstova koji pišu protiv njega i dodaje da je to organizovano.

„Postoje mediji koji su svu hajku okrenuli protiv Srba i Srbije. Neverovatno je da su toliko opsednuti Srbijom“, rekao je Vučić i dodao da i u Srbiji postoje mediji koji misle da će biti više „in“ ukoliko se dodvore zagrebačkoj čaršiji. Kako je kazao, on nije podršku za taj čin niti će to učiniti.

„Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu `Oluje`. To što želite da kažemo da `Oluja` nije zločin, ja nikada neću reći. Možete mi glavu skinuti to neću reći. Za mene je to najveće etničko čišćenje na tlu Evrope“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je pozvao sve u Beogradu da se ne ponašaju kao hrvatska strana, dodao da nikoga ne treba medijski da linčujemo, ali i istakao da ne treba ni da slavimo takvo etničko čišćenje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala