Danas 2.000 hospitalizovanih manje nego pre deset dana

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je do jutros je bili hospitalizovano 3.019 osoba, što je za oko 2.000 manje nego pre desetak dana. On je naglasio da nije vreme za opuštanje, već da se i dalje poštuju sve mere.

„U ponedeljak kreće izgradnja nove kovid bolnice u Kruševcu, a ako budemo sa našim partnerima iz inostranstva budemo rešili situaciju sa vakcinom, ona će postati multifunkcionalna“, rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu Srbije.

Srbija će proći bolje od ostalih

Govoreći o ekonomskim posledicama on je rekao da je Srbija jedna od zemalja koja je najviše uložila u saniranje privrede pogođene pandemijom.

On je kazao da će građevinarstvo morati snažnije da raste te da će zato u narednom periodu ulagati dodatni novac u gradnju puteva i Puteve Srbije.

„Pokušaćemo da obezbedimo da nemamo negativan rast ove godine, što je prosto neverovatno“, naveo je Vučić.

Najavio je da će u roku od deset dana krenuti izgradnja ili potpuna obnova opštih bolnica u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji.

On je istakao i da je drugom kvartalu godine od Srbije bolja možda Irska i Litvanija takođe.

„Cela Evropa je u minusu, -14,4 odsto. Prema rezultatima Evrostata, Nemačka je na -11,7, Španija na -22,1 procenata BDP. Nesumnjivo je da ćemo biti bolji od svake zemlje u regionu, možda samo Mađarska bude ispred“, kazao je.

Imamo teškoće, ali ćemo proći bolje od ostalih, istakao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala