„Tviter“ nastavlja sa obeležavanjem: Na spisku nalozi Državne dume, ruskih ambasada...

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaIkonica aplikacije Tvitera na ekranu tableta
Ikonica aplikacije Tvitera na ekranu tableta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na spisku korisničkih naloga na Tviteru, kojima je ta američka kompanija dodelila specijalnu oznaku, našli su se i nalozi Saveta federacije i Državne dume Rusije, kao i nalozi ambasada Rusije u Velikoj Britaniji, Francuskoj i SAD.

Međutim, naloge ruskih ambasada u Španiji i Belorusiji, na primer, „Tviter“ nije označio.

Kompanija „Tviter“ najavila je da će početi sa označavanjem stranica medija koji su pod kontrolom vlasti, kao i naloga vlasti stalnih članica Saveta bezbednosti UN, visokih ruskih zvaničnika, uključujući ministra spoljnih poslova, ambasadore, zvanične predstavnike i glavne diplomatske lidere.

Što se tiče obeležavanja medija pod državnom kontrolom, kompanija je saopštila da namerava da označi profile i samih medija i njihovih glavnih urednika i rukovodilaca. Kompanija će takođe prestati da uključuje takve naloge u „preporučene“.

Oznaka „Ruski državni nalog“ već se pojavila na nalozima predsednika Ruske Federacije, Vlade Rusije i Dmitrija Medvedeva. Na stranicama novinske agencije „RIA Novosti“, „Vesti“ i „Vesti FM“, RT, lične stranice glavnog urednika RT, novinske agencije Rusija sevodnja, agencije „Sputnjik“ i mnogih drugih medija, stoji oznaka „Ruski državni medij“.

Kompanija „Tviter“ je saopštila da se mediji sa „uređivačkom nezavisnošću“ koje finansira država, kao što su Bi-Bi-Si u Velikoj Britaniji i „En-Pi-Er“ u SAD neće markirati.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala